Fräsch

Varje år hamnar 5-13 ton plast i haven, och produktionen av plast ökar för varje år som går. Årligen används mer än 3,6 miljarder plasttandborstar, varav en stor del av dem hamnar i våra hav. Tandborste konceptet Fräsch är en tandborste som till skillnad från andra tandborstar på marknaden är ekologisk och helt fri från plast, både produkten och förpackningen. Förpackningen viks ihop och vilket gör att det inte behövs något lim. Dessutom är det enkelt för konsumenten att öppna förpackningen, veckla ut den och slänga i pappersåtervinningen.

Fräsch är ett fiktivt varumärke som togs fram i kursen Förpackningsdesign och produktion och till PIDA, en tävling arrangeras av papperstillverkaren Billerud Korsnäs. Vi valde att arbeta med en tandborstförpackning eftersom vi anser att den har förbättringspotential, både vad gäller användarvänlighet, utseende och inte minst ur miljöaspekten.

Vi ville skapa en förpackning som sticker ut från de konventionella förpackningarna, och som syns på butikshyllan med sina glada, färgstarka mönster. I projektet var jag konstruktionsansvarig tillsammans med Hanna Gråd.

PROJEKTGRUPP
Annika Andersson, Hanna Gråd, Caroline Björndahl, Klara Hammerth & Camilla Falck

KATEGORI
Design, Koncept

-TILLBAKA-

Frasch

Frasch

Frasch